συμβουλές διατήρησης
Για να διατηρήσετε φρέσκα τα λαχανικά, ακολουθήστε τις εξής εύκολες οδηγίες:Αγκινάρες
Διατηρήστε τις αγκινάρες στο ψυγείο (0-4 °C), αποθηκεύστε τις σε ένα διάτρητο πλαστικό σάκο, ώστε να διατηρήσει την υγρασία.Αγγούρια
Διατηρήστε τα αγγούρια στο ψυγείο (0-4 °C).Γλυκοπατάτες
Αποθηκεύστε τις γλυκοπατάτες σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (8-10 °C) με καλό εξαερισμό. Μην τις βάζετε στο ψυγείο.
Καλαμπόκι
Διατηρήστε το καλαμπόκι στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.
Καρότα
Διατηρήστε τα καρότα στο ψυγείο (0-4 °C). Αφαιρέστε τις κορυφές και φυλάξτετα σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.
Κολοκυθάκια
Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.
Κουνουπίδι, Λάχανο, Μπρόκολο
Διατηρήστε τα στο ψυγείο (0-4 °C) σε σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα ώστε να διατηρήσει την υγρασία.
Κρεμμύδια
Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (10-20 °C) με καλό εξαερισμό, μακριά από πατάτες, οι οποίες απορροφούν την υγρασία από τα κρεμμύδια. Πάντα να βάζετε στο ψυγείο τα κομμένα κρεμμύδια .
Κρεμμυδάκια
Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια σφραγισμένη σακούλα.
Μαρούλι
Διατηρήστε στο ψυγείο (0-4 °C) σε διάτρητη πλαστική σακούλα, μακριά από τα φρούτα.
Μελιτζάνα
Διατηρείται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.
Ντομάτες
Οι αληθινές ντομάτες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου (10-20 °C). Μην τις βάζετε στο ψυγείο και καταναλώστε τις μέσα σε τρεις ημέρες.
Πατζάρια
Διατηρήστε τα πατζάρια στο ψυγείο (0-4 °C).
Πιπεριές
Αποθηκεύστε ολόκληρες τις πιπεριές σε δροσερό, ξηρό μέρος (8-10 °C), μακριά από τα φρούτα για να αποφεύγεται η υπερβολική ωρίμανση. Πάντα να βάζετε στο ψυγείο τις κομμένες πιπεριές.
Πατάτες
Αποθηκεύστε ολόκληρες τις πατάτες σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (8-10 °C) με καλό εξαερισμό. Μην τις βάζετε στο ψυγείο.
Πράσα
Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα.
Σπαράγγι
Κόψτε την άκρη από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και βάλτε τα στο ψυγείο (0-4 °C).
Σέλινο
Διατηρήστε το σέλινο στο ψυγείο (0-4 °C) σε διάτρητη πλαστική σακούλα.
Σκόρδο
Αποθηκεύστε ολόκληρο το σκόρδο σε ένα δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (8-10 °C) με καλό εξαερισμό, αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο. Βάζετε στο ψυγείο τα αποφλοιωμένα ή κομμένα σκόρδο σε σφραγισμένο δοχείο.
Σπανάκι
Διατηρήστε το σπανάκι στο ψυγείο (0-4 °C) σε διάτρητη πλαστική σακούλα, μακριά από τα φρούτα.
Φασολάκια
Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.