• συμβουλές διατήρησης

    Για να διατηρήσετε φρέσκα τα λαχανικά, ακολουθήστε τις εξής εύκολες οδηγίες:

    Αγκινάρες
    Διατηρήστε τις αγκινάρες στο ψυγείο (0-4 °C), αποθηκεύστε τις σε ένα διάτρητο πλαστικό σάκο, ώστε να διατηρήσει την υγρασία.

    Αγγούρια
    Διατηρήστε τα αγγούρια στο ψυγείο (0-4 °C).

    Γλυκοπατάτες
    Αποθηκεύστε τις γλυκοπατάτες σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (8-10 °C) με καλό εξαερισμό. Μην τις βάζετε στο ψυγείο.

    Καλαμπόκι
    Διατηρήστε το καλαμπόκι στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.

    Καρότα
    Διατηρήστε τα καρότα στο ψυγείο (0-4 °C). Αφαιρέστε τις κορυφές και φυλάξτετα σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.

    Κολοκυθάκια
    Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.

    Κουνουπίδι, Λάχανο, Μπρόκολο
    Διατηρήστε τα στο ψυγείο (0-4 °C) σε σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα ώστε να διατηρήσει την υγρασία.

    Κρεμμύδια
    Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (10-20 °C) με καλό εξαερισμό, μακριά από πατάτες, οι οποίες απορροφούν την υγρασία από τα κρεμμύδια. Πάντα να βάζετε στο ψυγείο τα κομμένα κρεμμύδια .

    Κρεμμυδάκια
    Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια σφραγισμένη σακούλα.

    Μαρούλι
    Διατηρήστε στο ψυγείο (0-4 °C) σε διάτρητη πλαστική σακούλα, μακριά από τα φρούτα.

    Μελιτζάνα
    Διατηρείται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.

    Ντομάτες
    Οι αληθινές ντομάτες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου (10-20 °C). Μην τις βάζετε στο ψυγείο και καταναλώστε τις μέσα σε τρεις ημέρες.

    Πατζάρια
    Διατηρήστε τα πατζάρια στο ψυγείο (0-4 °C).

    Πιπεριές
    Αποθηκεύστε ολόκληρες τις πιπεριές σε δροσερό, ξηρό μέρος (8-10 °C), μακριά από τα φρούτα για να αποφεύγεται η υπερβολική ωρίμανση. Πάντα να βάζετε στο ψυγείο τις κομμένες πιπεριές.

    Πατάτες
    Αποθηκεύστε ολόκληρες τις πατάτες σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (8-10 °C) με καλό εξαερισμό. Μην τις βάζετε στο ψυγείο.

    Πράσα
    Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα.

    Σπαράγγι
    Κόψτε την άκρη από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και βάλτε τα στο ψυγείο (0-4 °C).

    Σέλινο
    Διατηρήστε το σέλινο στο ψυγείο (0-4 °C) σε διάτρητη πλαστική σακούλα.

    Σκόρδο
    Αποθηκεύστε ολόκληρο το σκόρδο σε ένα δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος (8-10 °C) με καλό εξαερισμό, αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο. Βάζετε στο ψυγείο τα αποφλοιωμένα ή κομμένα σκόρδο σε σφραγισμένο δοχείο.

    Σπανάκι
    Διατηρήστε το σπανάκι στο ψυγείο (0-4 °C) σε διάτρητη πλαστική σακούλα, μακριά από τα φρούτα.

    Φασολάκια
    Διατηρούνται στο ψυγείο (0-4 °C) σε μια διάτρητη πλαστική σακούλα.